CERDANYOLA, CULTURA, NATURA I PATRIMONI

2023Església Romànica de Sant Iscle i Santa Victòria de les Feixes

Tercer diumenge de mes (excepte l'agost) de 10:00 a 14:00 h

L'antiga església parroquial és un edifici romànic construït al segle XII a la vall de les Feixes, a la serra de Collserola, sobre les restes d’un temple preromànic documentat des del 995 i un cementiri de tombes antropomorfes.
Sant Iscle és un element singular de la història medieval i moderna de Cerdanyola i el seu passat pagès queda reflectit en les successives reformes que s’hi van fer al llarg dels segles.

Activitat gratuïta.


Visita als Jardins Històrics de Cerdanyola

Quart diumenge de mes a partir de les 11:30 h

Itinerari que connecta Can Llopis i Ca n’Ortadó, dos jardins amb història vinculats a un temps en què Cerdanyola del Vallès va tenir una comunitat d’estiuejants important.

El recorregut comença a la porta de Can Domènech (Museu d'Art de Cerdanyola del Vallès) a les 11:30 h i acaba a Ca n’Ortadó a les 13:30 h.

Activitat gratuïta amb inscripció prèvia al Museu d’Art de Cerdanyola del Vallès o bé trucant al telèfon
935 914 130.


Mauthausen i Gusen. Un viatge a l'horror

Dijous 8 de juny a les 19:00 h a la Biblioteca central de Cerdanyola del Vallès.

Homenatge a les persones deportades i mortes als camps nazis amb motiu del 5 de maig, dia d'homenatge als espanyols deportats i morts a camps de concentració i a totes les víctimes espanyoles del nazisme.


Mestres Republicans. Història d'una infàmia

Dissabte 10 de juny a les 18:00 h a l'Escola Pública Sant Martí

Activitat literària centrada en la lectura de dues obres que, des de diferents òptiques, analitzen l'ensenyament i els seus instruments, els metres de la Segona República i la repressió cruel que van patir a mans del règim franquista.

Activitat organitzada per Vespres Literaris en col·laboració amb el Museu d'Història de Cerdanyola.