Exposició temporal


La sala d’exposicions temporal està dedicada a Josep Barberà que, als anys 50 del segle XX amb altres afeccionats a l’arqueologia, va fer les primeres excavacions al poblat de Ca n’Oliver i sempre va donar el seu suport a l’equip que a partir dels anys 80 va reprendre els treballs arqueològics. La sala Josep Barberà està destinada a acollir el programa d’exposicions temporals del Museu d’Història de Cerdanyola.

Cada any es programen mostres de temàtica diversa relacionada amb el patrimoni cultural i natural. El programa d’exposicions temporal té com a objectiu la divulgació històrica, etnogràfica i natural, en sentit ampli, procurant aportar dades i objectes relacionats amb Cerdanyola i aconseguir la participació de persones i entitats de la ciutat, amb la voluntat d’implicar la societat civil en el dia a dia del Museu.

Per assolir aquests objectius i aprofundir en els continguts de les exposicions es dissenya un programa d’activitats complementari, sovint en col·laboració amb altres museus i serveis municipals.Arquitectures de paper


Del 26 de novembre de 2023 al 14 de gener de 2024


A partir del 26 de novembre la sala d'exposicions del Museu i Poblat Ibèric de Ca n'Oliver acollirà aquesta mostra. En aquesta ocasió es tracta d'una temàtica molt especial: els retallables de paper d'edificis o construccions de valor històric, però també vehicles de tota mena.

L'exposició ha estat cedida gratuïtament per l'entitat PAPETI (paper, pega i tisores) que va néixer fa més de 35 anys i que se n'ocupa de la itinerància. Comissariada per Xavier Solé, va ser produïda el 2018 per la Generalitat de Catalunya i per altres institucions i entitats. Des d'aleshores ha anat itinerant per centres d'exposició i museus d'arreu del país.

Com ja és habitual, des del Museu d'Història hem preparat diverses activitats (visites i tallers) per aprofundir en el contingut de l'exposició.