Exposició temporal


La sala d’exposicions temporal està dedicada a Josep Barberà que, als anys 50 dels segle XX amb altres afeccionats a l’arqueologia, va fer les primeres excavacions al poblat de Ca n’Oliver i sempre va donar el seu suport a l’equip que a partir dels anys 80 va reprendre els treballs arqueològics. La sala Josep Barberà està destinada a acollir el programa d’exposicions temporals del Museu d’Història de Cerdanyola.

Cada any es programen mostres de temàtica diversa relacionada amb el patrimoni cultural i natural. El programa d’exposicions temporal té com a objectiu la divulgació històrica, etnogràfica i natural, en sentit ampli, procurant aportar dades i objectes relacionats amb Cerdanyola i aconseguir la participació de persones i entitats de la ciutat, amb la voluntat d’implicar la societat civil en el dia a dia del Museu.

Per assolir aquests objectius i aprofundir en els continguts de les exposicions es dissenya un programa d’activitats complementari, sovint en col·laboració amb altres museus i serveis municipals.Exposició actual: Menús de guerra. Cuina d'avantguarda i supervivènciaDel 2 de maig al 28 de juliol

Avui, la cuina catalana és un referent arreu del món. Ferran Adrià, Carme Ruscalleda, Jordi Roca, Carles Gaig, Nando Jubany..., tots plegats són noms no només que formen part de l'elit gastronòmica mundial, sinó que també han esdevingut icones populars de primer ordre. Tot això no és fruit de la casualitat, ni tampoc neix del no-res. Neix d'unes arrels, d'una tradició, d'una cultura i també d'un passat que tingut episodis que, no per desconeguts, deixen de ser d'una importància capdal. 

L'exposició proposa posar el focus en un moment singular, brillant, d'aquesta història. És el moment de la Segona República. Perquè, com en tants altres ordres de la societat i la cultura, la primera meitat dels anys trenta va significar, també per a la cuina, un instant de gran creativitat i d'una forta voluntat per oferir una mirada nova i modernitzadora.

Repressió i mort a la rereguarda: L'església Vella de Sant MartíDel 2 de maig al 31de juliol

La instal·lació Repressió i mort a la rereguarda: l'església Vella de Sant Martí, forma part de l'exposició compartida per 25 museus de la Xarxa de Museus Locals, 1939 L'abans i el després.

Entre 1936 i maig de 1937, al cementiri de Cerdanyola van ser executades 158 persones, que van ser enterrades en una fossa comuna a l'interior e l'antiga església de Sant Martí. El 1940, en el marc de la Causa General, es va obrir la fossa per intentar identificar els cossos.

Pròximes exposicions